Skridt 6: Modtag og sammenlign tilbud

På denne side skal vi se på følgende:

• Hvordan du Indlæser og validerer af tilbud
  • Hvordan du sammenligner de indkomne tilbud

Indlæsning og validering af tilbud

Når du har modtaget tilbud fra de bydende, kan du læse dem ind i dit projekt, og få valideret at de passer til det oprindelig udsendte materiale, og at der ikke er foretaget ændringer i listerne, ud over at priserne er tilføjet.

tl_help-compareoverview-dk
Sammenligningssiden med oversigt over indlæste og validerede tilbud

Til dette bruges ‘Sammenlig tilbud’ funktionen, som findes på siden ‘Projekt indstillinger’ i kolonnen yderst til højre.

På sammenligningssiden har du til at starte med én mulighed: ‘Tilføj ny tilbud’.
Vælger du denne funktion har du mulighed for at uploade én modtagen XML fil, samt give tilbuddet et navn, så du kan holde styr på hvilket tilbud der hører til hvor.

Herefter vælger du ‘Opret tilbud’.

Nu vil tilbuddet blive indlæst og automatisk blive valideret. Valideringen er en sammenligning mellem tilbuddet og dit projekt. Systemet gennemgår tilbuddet post for post, for at sikre at der ikke er sket ændringer i tilbuddet, andet end tilføjelsen af priser, og samtidig sker der en kontrol af at enhedspriser passer med postens totalpris.

Er der dele der ikke passer sammen, giver systemet en fejlmeddelelse. Læs mere om validering af tilbud – samt hvordan man håndterer ofte forekommende fejl i valideringen – på hjælpesiden Sammenligning af tilbud.

Har du flere tilbud, kan du indlæse disse ét efter ét. Herefter vil tilbuddene vise sig i tabellen på sammenligningssiden, hvor man hurtigt kan få overblik over billigste og dyreste tilbud.

Sammenligning af tilbud

tl_help-compareposts-dk
Sammenligning af til indlæste tilbud på postniveau

Når du har indlæst og valideret alle de indkomne tilbud, har du mulighed for at sammenligne tilbuddene på følgende måder, begge tilgængelige yderst til venstre på sammenligningssiden.

1. Sammenlign tilbud på listeniveau
    Denne funktion stiller de indlæste tilbud op mod hinanden og viser totalerne af listerne.
    Herudover vises forskellen i den aktuelle valuta + spredning mellem dyreste og billigste liste.
  2. Sammenlign tilbud på postniveau
    Denne funktion stiller de indlæste tilbud op mod hinanden på postniveau, så man kan se forskellene i tilbuddene helt i detaljer.

Nu er det bare at se tilbuddene igennem og finde vinderen og komme i gang med at bygge.
Læs evt. mere om sammenligning af tilbud på hjælpesiden Sammenligning af tilbud.

Hermed har vi været igennem alle 6 skridt i ‘Kom hurtigt i gang med tilbudslister.dk’ serien. Ønsker du at lære mere om specifikke punkter, så se mere i artikeloversigt i kolonnen til højre. Har du spørgsmål e.a. så skriv i forummet, som du kan finde link til øverst og nederst på alle sider.

God fornøjelse med brugen af tilbudslister.dk